Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Asa sunt eu


Dupa aproape doi ani, 300 de articole si 800 de comentarii, cred ca am inceput sa inteleg ceva mai mult despre ceea ce vreau de la acest mic proiect personal. Am o idee mai clara asupra lucrurilor care-mi plac, nu-mi plac sau ma lasa indiferent referitor la scrisul public in general, scrisul despre vinuri si evenimente, si interactiunea cu cititorii si colegii de trafic. Datorez acest lucru in special cititorilor si a catorva persoane bine intentionate, care mi-au mai aratat cateodata cand am deviat.

De aceea astern mai jos ideile dupa care inteleg sa traiesc in aceasta vinosfera:

 • Nu scriu despre vinuri pe care nu le-am gustat si despre evenimente la care nu am participat. Scrisul meu se bazeaza pe filtrul experientelor proprii, si incerc sa mentin o coerenta in stil, exprimare si temele abordate. Imi iau libertatea insa sa preiau informatii si opinii, cu citarea sursei.
 • Accept ocazional din partea producatorilor si a altor entitati diverse produse si servicii: mostre de vin, sticle cadou, reduceri speciale, acces la editii limitate, invitatii la evenimente, acoperirea costurilor intr-o masura mai mare sau mai mica de catre organizator, etc. Aceasta nu ma leaga sa scriu despre acel vin sau eveniment, sau sa scriu intr-un anumit fel.
 • Accept orice fel de comentarii si opinii exprimate pe blogul meu si pe pagina aferenta de Facebook, fara o moderare prealabila. Voi sterge doar acele comentarii care sunt vadit injurioase, sau constituie spam.
 • Ma implic ocazional in campanii de promovare sau in organizarea de evenimente. Acest lucru il voi mentiona in articole sau alte materiale atunci cand consider necesar, si cand implicarea in acel proiect imi afecteaza semnificativ tematica abordata, stilul sau obiectivitatea. Nu consider ca trebuie sa explic public de ce aleg sa particip sau nu la o campanie ori proiect, si nici forma abordata, dar:
 • nu public comunicate de presă, si nu preiau integral materiale puse la dispozitie de diferite entitati organizatoare. As fi ipocrit sa spun ca n-am facut acest lucru niciodata. Am crescut mare si am vazut ca lucrurile se pot face si altfel. Consider ca valoarea mea adaugata la o campanie ori proiect (si a blogger-ilor in general) consta tocmai in valorizarea continutului prin filtrul stilului propriu si a unei abordari originale. Preiau informatii, teme si date, cu mentionarea sursei si adaugarea unui punct de vedere critic.
 • Ma sesizez atunci cand vad textele mele preluate, partial sau total, fara acordul prealabil si mentionarea explicita a sursei. Ma indoiesc ca reprezinta o valoare atat de mare incat sa merite insusite de cineva, si de aceea in general imi dau acordul pentru orice cerere de acest fel. Dar,
 • ma supar rau de tot cand e vorba de preluarea neautorizata a imaginilor mele. Daca este ceva la care tin cu adevarat in legatura cu acest blog, sunt fotografiile mele. Sunt pregatit sa utilizez tot ceea ce legea si influenta imi permite, pentru a descuraja aceste practici, a-mi recupera prejudiciul, si a pedepsi faptuitorul.
 • Nu vând spaţii publicitare. Aleg sa ma afiliez cu acele entitati (bloguri, magazine virtuale, publicatii, organizatii, etc.) care cred ca se potrivesc cu tematica, stilul, gama de produse, sau cu care am o rezonanta personala. Fac acest lucru exclusiv benevol, sau sub forma de barter ori exchange.

Cele de mai sus reprezinta in primul rand un angajament fata de mine, si sper sa ma ridic la inaltimea celor propuse. Ma bazez pe atentia si bunavointa cititorilor si a colegilor de breasla sa-mi sesizeze, la fel ca si pana acum, dreapajele si scaparile.

Bachus

Bachus

3 comentarii la “Asa sunt eu

 1. Dianette
  3 mai 2014

  Unele scapari”” rotunjesc imperfectul… oferind sansa spre ideal…
  Ei… vorbeste „un haos total”… in cautarea perfectiunii…

  • Mihai Oprea
   3 mai 2014

   Eu caut doar perfectiunea …vinului 😉

   • Dianette
    3 mai 2014

    Desigur… cheers… suntem, atunci, doi!
    Abia astept sa descopar… care din vinuri… e mai aproape…
    De perfectiune, desigur…
    Blind… I say… it must be red, red… one…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: