Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Harta celor mai importanti producatori de vinuri din Romania


Cu cateva zile in urma, am citit un articol cuprinzator pe un blog despre producatorii de vin din Romania: inventar, suprafete cultivate, si impresii personale.

Astazi editia online a Wall-Street.ro a publicat un infografic intitulat „Harta celor mai importanti producatori de vinuri„. Acesta repeta informatii deja cunsocute, cum ar fi locatia si suprafetele cultivate, aducand si detalii despre actionari si investitii.

Apar astfel Murfatlar cu 3000 ha, Cotnari cu 1710, Vincon cu 1500, Jidvei cu 1400, Recas cu 700, Samburesti cu 500, Halewood cu 350, Vinarte si Lacerta cu 350 respectiv cu 82 -date preluate de la Patronatului Vinului si Viei din Romania (PNVV).

Atata doar ca criteriul importantei este tratat destul de subiectiv, producatorii amintiti sunt grupati descrescator dupa suprafete, insa cam pe sarite: locurile 1, 3, 4, 6, 10, 13, 15, 20, si 31.

Mi se pare surpinzator ca intr-un articol care trateaza investitiile in domeniu si prezinta un top al importantei, nu sunt amintiti producatori ca:  Segarcea, Budureasca, Oprisor, SERVE, etc. Chiar daca nu au suprafete mari, sau actionari majoritari straini (ba Serve are!), e greu sa-i treci cu vederea din peisajul viti-vinicol autohton. Eu personal n-am reusit sa gasesc nici un criteriu vizibil al modului de selectie al acestor producatori in topul prezentat.

Cred ca un inventar cuprizator si documentat ar trebui sa trateze diferit producatorii in functie de criterii ca si: forma de organizare, suprafetele cultivate, forma de desfacere, etc. , si apoi pe fiecare categorie facut un top, clasament, samd.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 23 august 2011 de în Vin şi etichetată , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: