Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

AMR 7 zile pana la Provino Cluj


In saptamana ramasa pana la deschiderea oficiala a festivalului Provino Cluj (15-18 martie) la Grand Hotel Napoca, vor avea loc o multime de evenimente pregatitoare, sub titulatura „Ambasadorii Provino” -degustari si prezentari de vinuri in restaurante din Cluj si in Iulius Mall. Urmatoarea prezentare va avea loc maine, de la ora 19 in restaurantul Shanghai.

De asemenea, in saptamana care s-a scurs de la lansarea oficiala din 1 martie, trei noi producatori de vinuri si-au anuntat participarea, precum si alti expozanti.

  • Senator Wine -mai bine cunoscuti prin gamele Monser, Varius , Suav si Omnia- vor aduce intregul portofoliu de produse, in special soiuri traditionale romanesti;
  • O surpriza deosebit de placuta este participarea celor de la Nachbil -din Beltiug, Satu Mare. Vinurile lor sunt caracterizate de naturalitate si pastrarea gustului original al fructului. Am remarcat de la ei un Shyrah si un Pinot Noir; de asemenea, ei cultiva cateva soiuri mai deosebite: Blaufrankish si Traminer;
  • Vital Activ este o companie specializata in import si distributie de vinuri, care va aduce la festival o gama de vinuri din Austria;
  • Poiana Negri este apa minerala partener oficial al festivalului Provino;
  • Nu in ultimul rand, Conti Group si Leida Impex sunt furnizori de echipamente, accesorii si consumabile pentru domeniul Horeca, care vor participa si vor sustine show-urile si demonstratiile.

Desi deschiderea va avea loc in 15 martie, prima zi este rezervata partenerilor si reprezentantilor Horeca, cu discutii si workshop-uri specifice; de asemenea, va avea loc sub egida Vinul.ro si concursul „Vinurile Primaverii”.

Publicul larg (adica noi 🙂 ) va avea acces de vineri pana duminica la expozitia propriu-zisa si demonstratiile si discutiile care vor avea loc in fiecare zi. AMR 7.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: