Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Cozy Bar „Corks” -casa dopurilor de vin


Mai era nevoie de un bar in Centrul Vechi al Bucurestiului? Zona respectiva a devenit de cativa ani un adevarat „food court” ca si la mall, si toate terasele si restaurantele se intrec in a semana unele cu altele. Si totusi, cu putina imaginatie, indrazneala si planificare se pot face lucruri frumoase. Intr-o piata asa de aglomerata cum e cea a petrecerii timpului liber, e o senzatie foarte reconfortanta cand, in calitate de consumator, gasesc un loc care imi da sentimentul ca tocmai asa ceva lipsea din peisaj: locul respectiv completeaza un gol, si imi raspunde unor preferinte si stari, „rezoneaza” cu mine.

M-am bucurat cand am gasit un astfel de loc la marginea Centrului Vechi, intre Lipscani si Bacani. Nu e restaurant, deoarece meniul de mancare nu e elementul principal, nu e nici un loc unde mergi „sa fii vazut” deoarece e mai retras, atmosfera si servirea sunt casual, iar lista e vinuri e mai cuprinzatoare decat a multor magazine de profil. Este un cozy bar -termen creat parca special pentru Corks: terasa mica si racoroasa, interior invaluit in culori calde si luminat discret, mobilier minimalist si bar cu design avangardist. Spatiul e intim fara sa fie inghesuit, cred ca e suficient de incapator pentru vreo 40 de persoane, poate mai multe cand se va deschide si vinoteca de la subsol. Interiorul e decorat cu elemente care se invart in jurul vinului -un perete tapetat cu cutii de sticle, dopuri de pluta peste tot (transformate in carti de vizita), stativul de vinuri la vedere, pahare de toate formele si volumele.

Piesa de rezistenta este meniul de vinuri -furnizate de SmartDrinks.ro– cu o selectie de peste 300 de etichete romanesti dar mai ales straine, care vor fi absolut toate disponibile pentru servirea la pahar! Asta datorita parteneriatului pe care proprietarii Corks l-au dezvoltatt cu Bermar, unul dintre cei mai buni producatori de sisteme de conservare si pastrare a vinurilor. Pentru evenimentul de lansare, organizatorii ne-au propus o selectie de roze-uri de import, din regiuni si soiuri cat mai diverse: Pere Anselme, Cotes de Provence Rose (Franta);  Bordeaux Rose (Franta); Faustino V Rose (Spania); Condesa de Leganza (Spania); Cabernet D’Anjou Rose (Franta); Sunset Chateau Ksara (Liban); Baldik Shiraz Rose (Franta); Tavel Les Eglantiers, Maison Brotte (Franta); Calem Rose Porto (Portugalia); Grande Cuvee Laurenti Brut Rose (Franta).

Am remarcat dintre acestea eleganta si finetea de la Chateau Ksara, culoarea superba si paleta aromatica complexa de la Baldik Rose, echilibrul, adancimea aromelor si aciditatea perfect integrata de la Tavel Les Eglantiers. Spre sfarsitul evenimentului, cand limbile s-au dezlegat si discutiile au devenit mai libere, am avut ocazia sa incerc si cateva din vinurile celui mai nou producator din Transilvania –Villa Vinea, de pe Tarnave: Gewurztraminerul si cupajul Diamant promit multe, si le voi acorda un articol dedicat in viitor. Pana atunci, de fiecare cand voi destupa o sticla si voi admira dopul cilindric si inscriptionat, imi va veni in minte cartea de vizita de la Corks cozy bar, Bucuresti.

Publicitate

Un comentariu la “Cozy Bar „Corks” -casa dopurilor de vin

  1. Pingback: Corks – Cozy Bar – un foarte posibil foarte bun wine-bar- Vinland

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10 august 2012 de în Vin şi etichetată , , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: