Mai rar gasesc cate o stire care sa-mi uneasca meseria (marketing in asigurari) cu pasiunea (vinurile si scrisul despre vin). De data asta, americanii (cine altcineva?) mi-au oferit un subiect pe cinste: o companie de asigurari lanseaza un produs de asigurare …pentru bloggeri.
Arch Insurance Group, CalSurance Launch Liability Coverage for Bloggers.
Denumit BloggerShield, acest produs
„provides affordable, customized claims-made coverage for libel, slander, defamation, copyright infringement, and privacy violation in the course of the insured’s blogging activities. BloggerShield will offer options to customers such as a zero-deductible option, multiple limits option, and a supplemental claim expense limit. The coverage protects bloggers from potential lawsuits that could otherwise put both their blog content and personal assets at risk.”
Adica, pe intelesul tuturor, le ofera bloggerilor protectie impotriva eventualelor procese si sanctiuni financiare pe care ar trebui sa le suporte, ca urmare a injuriilor, defaimarii, atacului la persoana, dar si a incalcarilor diferitelor drepturi de proprietate intelectuala si patente.
Justificarea lansarii produsului ar fi nevoia crescuta de protectie a bloggerilor, datorita faptului ca scrisul este din ce in ce mai monetizat si se constituie intr-o sursa de venituri serioase, care trebuie protejate. De asemenea, vizibilitatea de care se bucura ii expune unor consecinte legale pentru care nu sunt pregatiti sa le faca fata, asa cum sunt de exemplu jurnalele si ziarele traditionale.
Evident, exista o gramada de optiuni, de la fransize ajustabile, limite diferentiate precum si posibilitatea de suplimentare a sumelor. Din cate inteleg, exista pachete dedicate atat profesionistilor, cat si celor amatori, pornind de la o suma rezonabila cum ar fi 250$ pe an.
Concluziile mele ar fi urmatoarele:
1. oare de ce nu mi-a venit mie ideea asta mai inainte?
2. vei pct. 1
3. partea buna ar fi ca relevanta bloggerilor ca parte a mass-media nu mai este pusa la indoiala, din moment ce apar asemenea produse specifice
4. tot ca un punct bun vad importanta data dreptului la libera exprimare si la informare, care merita protejat
5. partea mai trista ar fi accentul ce se va pune tot mai mult pe monetizarea continutului…
Si pe cand estimati ca vom vedea asa ceva in Romania? Peste vreo suta de ani? 🙂
Piata se schimba repede, si cererea poate sa apara spontan. Ideea e sa existe o masa critica de bloggeri care isi iau scrisul in serios, si doresc sa se protejeze de hartuieli.