Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Negru, Rosu, Verde, Alb


Lacerta wine

Feteasca neagra cu Shiraz

Proaspat creat in laborator, un nou element chimic isi face loc in tabelul lui Mendeleev. Proaspat scoasa din crama, o noua gama de vinuri isi face loc in atentia consumatorilor si pe mesele restaurantelor. Care din cele doua stiri trezeste mai mult interes?

Noul element nu are inca un nume, dar totusi are -se numeste „ununpentium”, nume care semnifica numarul sau atomic, 115, apartinand categoriei mai largi a metalelor super-grele. In acelasi fel, noua gama de vinuri se numeste generic Fine Wines Collection, apartinand Cramei Lacerta, continand patru vinuri: White, Green, Red si Black.

Sa intram direct in analiza: toate vinurile sunt cupaje, din recolta anului 2012, nebaricate,

gama noua Red

vin Red Lacerta

in total existand aproximativ 20,000 etichete in aceasta gama.

White: Sauvignon Blanc cu Feteasca Alba, nasul este rezervat si discret cand e servit la opt grade, simtindu-se doar arome florale, iar in gura mineralitatea si aciditatea. Deja pe la 14 grade Sauvignonul isi face simtita prezenta cu celebrele flori de soc, ceva ceai verde si pere coapte, aciditatea e moale, si se simte destul de tare pe final volatilitatea celor 14% alcool. E un vin destul de pretentios cu temperatura de servire;

Green: Chardonnay cu Riesling de Rin, surprinzator de discret in nas, Chardonnay-ul aduce niste fructe coapte, mere golden, ananas, o usoara octuozitate, sustinuta puternic de aciditatea verde si cruda a Riesling-ului, si cu final amarui;

preturi la restaurant

lista preturi

Red: Cabernet cu Merlot, abunda in fructe rosii in nas, destul de bombastic, cu o usoara nota afumata; tanini destul de aspri in gura, consistenta medie, final destul de scurt cu note usor condimentate. Daca depaseste 16 grade la servire, alcoolul devine greu de trecut cu vederea;

Black: Feteasca Neagra cu Shiraz, este un vin spicy, barbatesc si asertiv. Mure si prune coapte, alaturi de nucsoara si anason, cu tanini intepatori si final prelung. Isi ascunde bine alcoolul, si sta bine in picioare si dupa ce se incalzeste.

Am facut aceasta comparatie cu tabelul periodic al elementelor pentru a ilustra faptul ca aceste vinuri reusesc sa se individualizeze destul de putin intre zecile si sutele de alte vinuri disponibile. Sunt corecte, tinere, destul de atent lucrate, atragatoare, insa sunt generice.

As cum susnumitul atom s-a dezintegrat intr-o secunda de la obtinere, nici aceste vinuri

gustari pentru vin

bistro food

nu au din pacate darul de a ramane prea mult in memoria gustatorului (ok, vor ramane cu siguranta mai mult de o secunda). Etichetele interesante, colorate si indraznete, suplinesc cumva aceasta lipsa, nu stiu insa in ce masura ii vor ajuta sa se diferentieze.

Recomandarile mele merg spre Green si Black, in special acesta din urma. Preturile nu sunt prea-prea, nici din cale-afara, asa ca nu vor face gauri iremediabile in buget daca le luati prin vreun restaurant. Aici gasiti o recenzie mult mai entuziasta.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 29 august 2013 de în Vin şi etichetată , , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: