Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Visare cu Vinarte


Mi-au atras atentia ilustratiile artistului italian care poarta pseudonimul Dilka Bear. Simpliste la prima vedere, te atrag sa le explorezi, sa le analizezi, si pe masura ce descoperi detalii incepi sa-ti pui intrebari. Candoarea de la inceput e inlocuita de o sensibilitate si tristete vibranta, apoi descoperi simboluri abia disimulate si o atmosfera onirica, de basm postmodern.

http://dilkabear.tumblr.com/http://dilkabear.tumblr.com/

 

Revenind la vinurile din postarea de azi, mai ca poti spune ca ai de-a face cu piese de material didactic concepute pentru a arata ce-i postmodernismul in materie de vinuri si ce poate el. Sunt niste vinuri cu multiple planuri, in ciuda discretiei prezentarii, cu repetate reinterpretari ale unor arome binecunoscute, si desigur cu rasuciri si subtilitati care mai mult aduc in prim plan degustatorul decat vinul. 
Vinarte Merlot 2011

Vinarte Merlot 2011

Atat Merlot-ul 2011 din gama Assolato, cat si Negrul de Dragasani (tot 2011) din gama Castel Starmina, ambele de la Vinarte, te frapeaza prin prospetimea aromelor si prin jovialitatea aparenta, ca apoi sa-ti dezvaluie niste laturi complexe, serioase, pe care nu le banuiai sub eticheta. Conventiile gustative ale tipicitatii sunt in general respectate …pentru a fi incalcate prin mici intorsaturi si inflorituri care dau textura si adancime acestor vinuri.
Castel Starmina Negru de Dragasani 2011

Castel Starmina Negru de Dragasani 2011

Nu lipsesc din puzzle accentele moderne, tributare unui stil mai apropiat de new world, mai cursiv si abordabil, astfel incat degustatorului îi e greu sa-si dea seama unde se opreste tipicitatea strugurelui, aportul terroir-ului, si incepe amprenta vinificatorului. Oricum, ca si ilustratiile de mai sus, sunt niste vinuri care in simplitatea lor iti dau de gandit, desi dupa 2-3 pahare poti ramane cu senzatia ca de fapt bei alt vin decat la inceput. Si poate chiar asa e..

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 20 ianuarie 2015 de în Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: