Visare cu Vinarte
Mi-au atras atentia ilustratiile artistului italian care poarta pseudonimul
Dilka Bear. Simpliste la prima vedere, te atrag sa le explorezi, sa le analizezi, si pe masura ce descoperi detalii incepi sa-ti pui intrebari. Candoarea de la inceput e inlocuita de o sensibilitate si tristete vibranta, apoi descoperi simboluri abia disimulate si o atmosfera onirica, de basm postmodern.
Revenind la vinurile din postarea de azi, mai ca poti spune ca ai de-a face cu piese de material didactic concepute pentru a arata ce-i postmodernismul in materie de vinuri si ce poate el. Sunt niste vinuri cu multiple planuri, in ciuda discretiei prezentarii, cu repetate reinterpretari ale unor arome binecunoscute, si desigur cu rasuciri si subtilitati care mai mult aduc in prim plan degustatorul decat vinul.

Vinarte Merlot 2011
Atat
Merlot-ul 2011 din gama
Assolato, cat si
Negrul de Dragasani (tot
2011) din gama
Castel Starmina, ambele de la
Vinarte, te frapeaza prin prospetimea aromelor si prin jovialitatea aparenta, ca apoi sa-ti dezvaluie niste laturi complexe, serioase, pe care nu le banuiai sub eticheta. Conventiile gustative ale tipicitatii sunt in general respectate …pentru a fi incalcate prin mici intorsaturi si inflorituri care dau textura si adancime acestor vinuri.

Castel Starmina Negru de Dragasani 2011
Nu lipsesc din puzzle accentele moderne, tributare unui stil mai apropiat de new world, mai cursiv si abordabil, astfel incat degustatorului îi e greu sa-si dea seama unde se opreste tipicitatea strugurelui, aportul terroir-ului, si incepe amprenta vinificatorului. Oricum, ca si ilustratiile de mai sus, sunt niste vinuri care in simplitatea lor iti dau de gandit, desi dupa 2-3 pahare poti ramane cu senzatia ca de fapt bei alt vin decat la inceput. Si poate chiar asa e..
Apreciază:
Apreciere Încarc...
Similare