Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Grandiflora


Se spune ca mancam si bem intai cu ochii si urechile, si abia apoi gura. Daca e asa, atunci ochilor cu siguranta nu le-a cazut rau ambianta belle epoque de la Casa Mincu, cu tavanele inalte pictate si casetate, usi masive cu clante de fildes, lambriuri sculptate si alte detalii ce tin de o vreme cand bunul gust nu se masura in euro pe metru patrat. Chiar si urechile au fost curioase de povestea romantata a numelui acestui vin –Grandiflora, poveste ce te poarta prin sertarele literaturii romane si rendez-vous-uri provinciale la ceas de seara, in mirosul trandafirilor.

Cuvee Grandiflora

Cuvee Grandiflora

Este vorba de evenimentul de lansare a unui nou vin din portofoliul Cramei AvincisCuvee Grandiflora 2011, asamblaj de Cabernet Sauvignon si Merlot. A fost insotit in primii sai pasi in public de fratii Merlot 2011 si Cuvee Andrei Cabernet 2011, plus discursurile de rigoare si gustari apetisante.

Asadar, are din acest punct de vedere toate premisele unui parcurs civilizat prin paharele publicului iubitor de vinuri. Culoarea inchisa-violacee-cerneloasa tradeaza faptul ca e la inceputul vietii. Nasul pune in prim plan aromele rezultate in urma maturarii in baricuri -castane coapte, lemn afumat, si apoi un amalgam de fructe negre. Taninii incisivi si aspri sunt evidenti in gura, dand senzatia specifica de astringenta, indulcita de textura destul de densa si bogata, ce da o buna continuitate cu nasul. In postgustul destul de scurt prevaleaza praful de cacao, ceva anason, precum si volatilitatea alcoolului.

Un vin asadar care are deja patru ani din momentul recoltei, si e facut cu intentia clara de a avea o viata lunga in sticla. Ramane ca gusturile publicului (si pretul..) sa-i hotarasca locul in panoplia vinurilor romanesti.

vinuri Avincis

vinuri Avincis

Publicitate

Un comentariu la “Grandiflora

  1. Busuioc Violeta
    6 februarie 2015

    frumoasa descriere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 5 februarie 2015 de în Evenimente si colaborari şi etichetată , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: