Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Program de weekend in martie


Asa-mi trebuie daca, prins cu ocupatiunile cotidiene, intra si extra profesionale, uit sa mai verific site-ul Festivalului WineUp: incepe de nici nu stii unde sa se populeze cu anunturi care mai de care mai atragatoare, ca nici nu stiu la ce sa ma uit mai intai.

Deoarece anul acesta nu se arata (din pacate) sa ajung la Budapesta la VinCE, imi propun sa profit cat pot de evenimentele din cadrul acestei primei editii a festivalului. Prima editie care reuseste sa adune in ultimul weekend din martie la Cluj cateva personalitati interesante, in jurul unui program bine structurat si garnisit, incat trebie serioasa planificare ca sa stii la ce sa ajungi.

Targul se va intinde pe patru zile, in asa fel incat sa acopere si nevoile publicului larg -program extins de vizitare, cat si a publicului „profesionist” -perioade dedicate pentru discutii si intalniri. Si in program cred ca se poate regasi orice iubitor de vinuri, deoarece contine cate ceva pentru fiecare: cursuri de initiere, master-class-uri, mese rotunde, degustari tematice.

Daca dupamasa zilei de joi e dedicata conferintei de presa si festivitatii de deschidere, vinerea incepe in forta cu un program ce debuteaza cu un curs de initiere adresat tinerilor, un atelier tematic de comunicare in domeniul vinurilor, si piesa de rezistenta- un master-class tematic -champagne Moet-Chandon. Chiar si seara e ocupata, cu niste degustari „mai lejere” la restaurantele din oras.

Sambata, zi plina pentru vizitatori, dar si un program educativ bine „piperat”: din nou cursuri de initiere, si apoi artileria grea –Caroline Gilby si master class-ul dedicat vinurilor romanesti. Apoi, Luca Maroni va povesti despre tehnica sa de degustare a vinurilor, iar venerabilul oenologiei romanesti, dl. profesor Valeriu Cotea va vorbi despre tehnologii speciale si vinuri speciale. Am lasat la urma un eveniment despre care sunt foarte incantat -un workshop de fotografie „focusat” pe sticle, pahare si iluminare. Evident, nu putea sa lipseasca un eveniment de tip BYOB (bring your own bottle).

Duminica, zi serioasa, debuteaza cu un masterclass dedicat vinurilor Transilvaniei, urmat de o incursiune in lumea vinurilor efervescente, si din nou un atelier de „food-wine photography”. Va dati seama ca nu voi lipsi! Fiecare dintre zile va avea bineinteles si targul propriu-zis, respectiv vizitele la standurile producatorilor -6 dintre ei au fost harnici si au finalizat inscrierea, si inca cel putin pe-atatia sunt in diverse stadii.

Asadar, cate ceva pentru fiecare, si toata lumea cred ca va iesi castigata, pentru ca va gasi ceva de interes: producatorii -discutii cu vizitatorii, cu distribuitorii si retailerii locali, vizitatorii- o multime de vinuri interesante, pasionatii -sesiuni si masterclass-uri, prezentarorii -un public avid de informatie. Iar clujenii -un nou festival pe harta culturala a orasului.

cele patru culori

cele patru culori

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 26 februarie 2015 de în Evenimente si colaborari şi etichetată , , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: