Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Bling-bling italian


Italienii sunt cat se poate de atasati de elementele iconice de design care sintetizeaza sufletul cultural modern al peninsulei. Iar automobilele Fiat sunt sinonime cu modernismul italian, cu inventivitatea, design-ul functionalist si liniile memorabile, care devin adevarate simboluri pentru o anumita decada.

 

Atasamentul lor pentru aceste bijuterii pe roti depaseste simpla pasiune pentru automobile ori patriotismul, astfel ca, in mainile unui artist (sau presa, mai degraba), acestea devin obiecte de arta -sculpturi si instalatii life-size. Adevarate instantanee fotografice in tabla colorata, ele incapsuleaza mult mai bine decat ar face-o orice tratat de sociologie trasaturile culturale italiene ale anilor ’50 si ’60. Reduse la doua dimensiuni, masinile creeaza iluzia ca ar fi desenate ori pictate, si doar textura metalului ofera o aluzie la procedeul de realizare folosit.

Atasamentul italienilor pentru masini poate fi egalat doar de cel pentru echipa de fotbal favorita, si cel pentru vinurile iconice ale peninsulei. Iar Astoria Millessimatto Prosecco 2013 incearca tocmai acest lucru, sa se pozitioneze ca un simbol al succesului cramei, si al spumantelor iteliene in general. Design-ul exclusivist al ambalajului (sticla grea, neagra, eticheta glossy, embosaj, micul „talisman” cu numele cramei de pe gatul sticlei…) aproape ca iti creeaza un atasament fizic, iar sticla devine mai mult decat un recipient, ci o piesa centrala din decorul mesei.

 

Continutul? nu este doar un simplu prossecco, ci este DOCG Valdobbiadene Prosecco Superiore, este vintage -adica poarta mentiunea anului de productie, si ramane in contact cu drojdiile dupa a doua fermentare timp de 15 zile, urmate de cateva saptamani de repaos la sticla. Perlajul foarte fin si persistent pregateste un nas intens si captivant, cu flori de vara si piersici tinere, si un corp vivace, destul de dens dar proaspat, rotund si elegant. In postgust se simte un mic rest de zahar, care prelungeste senzatiile gustative.

Prosecco Astoria Millesimato 2013

Prosecco Astoria Millesimato 2013

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10 aprilie 2015 de în Vin şi etichetată , , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: