Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Tanarul general Riesling


Fie ca e vorba de cel mai recent Star Wars sau de James Bond, publicul e innebunit după versiuni reinventate ale elementelor clasice de cultura pop. La fel se intampla si in Coreea de Nord, unde recent s-a relansat  unul dintre cele mai populare seriale de desene animate din perioada „de demult” . La „indicatiile” (aka ordinele exprese) liderului coreean Kim Jong-Un, Tanarul General a lansat primul episod nou dupa aproape doua decenii. Animatia e ceva mai buna, eroul s-a mai maturizat, insa tot drept propaganda a regimului serveste.

Povestea e destul de uzuala -un  luptator copil care se lupta cu invadatorii japonezi si chinezi in timpul regatului stravechi care a cuprins peninsula coreeană in sec I A.D.  Serialul original, cu cincizeci de episoade, s-a transmis intermitent prin anii ’90 si a fost extrem de popular.

 

Nu e surprinzator faptul ca relansarea a fost extrem de asteptata,  incat  locuitori capitalei Pyongyang s-au adunat în public să se uite la primul episod nou;  liderul Kim a vizitat Studioul Stiintific si Educational de Animatie din Coreea, unde a anunțat că poporul sau s-ar bucura sa urmărească alte cincizeci de episoade din serial. Clar, nu? Intrebari?

Mai surprinzator e faptul ca serialul e pe YouTube, unde se găsesc majoritatea episoadelor, si are un numar de vizualizari in crestere. Asta in conditiile in care internetul e interzis cu Coreea de Nord.

Sa fie un fel de fetisism al lumii capitaliste? Sa fie o comunitate nord-coreeana atat de consistenta in strainatate? Sa fie pur si simplu ceva diferit si nou, suculent?

La fel e si cu noul Riesling de la Nachbil. Un erou tanar pe plantatiile noastre, inca neconfirmat, cu ascendenta intr-o traditie glorioasa, insa nu si-a format un nume propriu. Strain, dar parca de-al locului. Aduce in minte nostalgii, desi e tanar. Suprafete minuscule cultivate, imprastiate prin mai toate arealele viticole. Fara un public clar identificat si segmentat. Si totusi si-a castigat fani si urmaritori, si lumea vine la degustari special ca sa-l incerce.

Ce le place la el? Ce-i atrage? E vinul in sine sau atractia fata de ceva nou? Cert e ca se termina repede din pahare.

Riesling de Rin Nachbil Beltiug

Riesling de Rin Nachbil Beltiug

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 22 februarie 2016 de în Vin şi etichetată , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: