Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Tanarul general Riesling


Fie ca e vorba de cel mai recent Star Wars sau de James Bond, publicul e innebunit după versiuni reinventate ale elementelor clasice de cultura pop. La fel se intampla si in Coreea de Nord, unde recent s-a relansat  unul dintre cele mai populare seriale de desene animate din perioada „de demult” . La „indicatiile” (aka ordinele exprese) liderului coreean Kim Jong-Un, Tanarul General a lansat primul episod nou dupa aproape doua decenii. Animatia e ceva mai buna, eroul s-a mai maturizat, insa tot drept propaganda a regimului serveste.

Povestea e destul de uzuala -un  luptator copil care se lupta cu invadatorii japonezi si chinezi in timpul regatului stravechi care a cuprins peninsula coreeană in sec I A.D.  Serialul original, cu cincizeci de episoade, s-a transmis intermitent prin anii ’90 si a fost extrem de popular.

 

Nu e surprinzator faptul ca relansarea a fost extrem de asteptata,  incat  locuitori capitalei Pyongyang s-au adunat în public să se uite la primul episod nou;  liderul Kim a vizitat Studioul Stiintific si Educational de Animatie din Coreea, unde a anunțat că poporul sau s-ar bucura sa urmărească alte cincizeci de episoade din serial. Clar, nu? Intrebari?

Mai surprinzator e faptul ca serialul e pe YouTube, unde se găsesc majoritatea episoadelor, si are un numar de vizualizari in crestere. Asta in conditiile in care internetul e interzis cu Coreea de Nord.

Sa fie un fel de fetisism al lumii capitaliste? Sa fie o comunitate nord-coreeana atat de consistenta in strainatate? Sa fie pur si simplu ceva diferit si nou, suculent?

La fel e si cu noul Riesling de la Nachbil. Un erou tanar pe plantatiile noastre, inca neconfirmat, cu ascendenta intr-o traditie glorioasa, insa nu si-a format un nume propriu. Strain, dar parca de-al locului. Aduce in minte nostalgii, desi e tanar. Suprafete minuscule cultivate, imprastiate prin mai toate arealele viticole. Fara un public clar identificat si segmentat. Si totusi si-a castigat fani si urmaritori, si lumea vine la degustari special ca sa-l incerce.

Ce le place la el? Ce-i atrage? E vinul in sine sau atractia fata de ceva nou? Cert e ca se termina repede din pahare.

Riesling de Rin Nachbil Beltiug

Riesling de Rin Nachbil Beltiug

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 22 Februarie 2016 by in Vin and tagged , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te altor 2.478 de urmăritori

Categorii articole

%d blogeri au apreciat asta: