Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Line-up la WineUp


Anul trecut va insiram cateva dintre motivele care mi-au trezit interesul pentru festivalul de vin WineUp, care atunci era un eveniment aflat la prima editie, in prag de debut ca sa zic asa. De asemenea, in recapitularea facuta la sfarsitul evenimentului, am constatat cu satisfactie ca asteptarile fusesera implinite, si chiar depasite.

Un an mai tarziu, satisfactia este si mai mare cand vad ca acest concept are continuitate, ca se implanteaza tot mai adanc in viata comunitatii clujene iubitoare de vin, si ca nici unul din elementele care i-au adus succesul nu a disparut. Ba dimpotriva, as zice. Vorbesc, bineinteles, de anuntata deja a doua editie a festivalului WineUp, ce va avea loc intre 1 si 3 aprilie 2016 la Cluj.

Am asteptat pana in acest moment, cand oficial inscrierile expozantilor sunt inchise, lista este completa, programul workshop-urilor si a master class-urilor este anuntat, si s-au deschis rezervarile de bilete. Insa, munca pentru pregatirea evenimentului a inceput practic de anul trecut, dupa numai o saptamana de la incheierea precedentei editii. Si rezultatele acestei munci se vad, atat in oferta generoasa a evenimentului, cat si in detaliile, care pana la urma fac placute cele trei zile petrecute in mijlocul vinurilor.

harta WineUp 2016

harta WineUp 2016

O premiera as zice in randul evenimentelor de profil de la noi, este faptul ca, cu aproape o luna inainte de eveniment se cunosc si sunt anuntati toti expozantii si vinurile ce vor fi prezentate, astfel ca iubitorii pot sa-si organizeze timpul si vizitele in consecinta. Dintre expozanti amintesc cativa pe care imi propun sa nu-i ratez: Davino, Cramele Recas, Balla Geza, Corcova, Gramma. Doua crame vor reprezenta Republica Moldova anul acesta –Gitana si Vartely.

Programul de evenimente este de asemenea generos si bine asezonat, adresandu-se atat amatorilor (degustarea selectiei oficiale, vinurile romanesti pe harta lumii), cat si cunoscatorilor (ca sa nu zic profesionistilor, ca suna prea pretentios… ) -workshop despre sampanie, despre elaborarea unei liste de vinuri, sau despre inchiderea sticlelor, tinut de Phillip Cox. Anul acesta a mai aparut o categorie, cea adresata curiosilor si hedonistilor: workshop despre vinurile americane din statul New York.  Dar este un workshop pe care imi propun sa nu-l ratez, respectiv workshop-ul despre terroir-ul si vinurile din Dealu Mare, tinut de cei care stau in spatele unor vinuri-cult din zona respectiva: Dan Balaban si Bogdan Costachestu, de la Davino. Salivez deja…

Celelalte detalii logistice, care au facut clar diferenta intre acest eveniment si altele similare, s-au imbunatatit de asemenea: harta asezarii standurilor e deja disponibila, standurile vor fi amenajate din nou dupa un concept simplu si unitar, serviciile si dotarile standurilor vor fi asigurate de organizatori, biletele de acces si rezervarile la workshop-uri se pot face deja online. De asemenea, serile vor fi piperate cu evenimentele WineUp in the City, care se vor desfasura in diferite locatii din oras. Iar iubitorii care si-au gasit etichetele preferate, pot pleca cu ele acasa direct de la targ, de la magazinul special amenajat.

#wineup

#wineup

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 8 martie 2016 de în Evenimente si colaborari şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: