Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Hainele noi ale Contelui


Si regretatul conte era corsican, ca si Imparatul. Atat unul cat si celalalt au avut o inclinatie spre calatorii si descoperiri. Ambii s-au aventurat in imprejurari neprietenoase, uneori deschis ostile, si s-au confrunrat (armat sau birocratic) cu sisteme retrograde.

Estul Europei a fost in fruntea preocuparilor pentru amandoi. Insa in timp ce pentru cetateanul Bonaparte a insemnat o campanie lunga, obositoare si epuizanta, pentru Guy de Poix auspiciile au fost mult mai favorabile. „Campania” sa in est a insemnat fondarea probabil a primei crame private de dupa ’90, a unei intregi filozofii a vinului, si a unei serii respectabile de vinuri ce se preteaza onorabil la invechire.

Si bineinteles, ii datoram sosirea rose-ului autentic frantuzesc -o prezenta fireasca vara pe orice terasa- dar  are a luat un efort considerabil de convingere.

image

Din aceste considerente m-am bucurat sa vad noile „haine”ale contelui, respectiv seria de trei noi etichete de la SERVE. Aceasta cuprinde cupaje -alb, rose, si rosu- sub denumirea „Rezerva Contelui”. Banuiesc ca pozitionarea (atat ca imagine cat si la calitate) e undeva intre Vinul Cavalerului si Millenium. Si m-am bucurat de asemenea sa constat ca hainele s-au schimbat doar pe exterior, pe interior ramanand acelasi rose proaspat, elegant, incisiv si racoritor. L-am alaturat cu niste sarmalute fragede si delicate, adevarate bijuterii culinare, ce s-au topit la prima adiere a aciditatii vinului. Dar sa nu devenim prea sentimentali, e doar in rose la urma urmei…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 17 mai 2016 de în Vin şi etichetată , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: