Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Pasi si numere


Am fost aseara la lansarea cartii lui Tibi Useriu, „27 de pasi”. Am aflat cu intarziere de acest eveniment, si am ajuns cu si mai mare intarziere. Dar cum era sa ratez sa-l ascult pe omul care e mai cunoscut prin numere decat prin numele sau.

27 de pasi de Tibi Useriu

27 de pasi de Tibi Useriu

Prin numere? Paai da, anul trecut era „domnul 6633” dupa succesul de la cursa omonima desfasurata in Canada la Cercul Polar. (Ca o paranteza, se mai intoarce sa o mai castige o data! Mult succes Tibi!). A ajuns acolo ca un outsider (inclusiv ceilalti doi alergatori romani erau mai titrati in lumea curselor de anduranta decat el), si a terminat primul.

Am aflat insa aseara ca acum ceva ani era „numarul 2800”, dintr-o inchisoare europeana de maxima securitate, avand si doua evadari de succes la activ. A petrecut 10 ani intr-un loc unde identitatea individuala este nivelata si stearsa, unde omul devine un numar de identificare. De asemenea, este si numarul 3.0, dupa numarul editiilor cursei Via Maria Theresia, o nebunie frumoasa in Parcul National Calimani, care are cate ceva pentru toti: drumetie, semimaraton, maraton, triatlon, ultramaraton. Si iata, acum e numarul 27, dupa titlul cartii sale. Va las sa descoperiti citind-o ce reprezinta aceasta cifra.

Dincolo de limbajul simplu, direct, introspectiv, cartea e un exercitiu dureros de sinceritate, cum putini dintre noi suntem in stare sa facem. Un exercitiu de a te intoarce pe dos, de a scoate toti „demonii” in afara si a-i privi in fata, de a te accepta asa cum esti, de a nu-ti gasi scuze si circumstante atentuante. Si de a merge mai departe, cu orice pret.

Mie, Tibi mi-a daruit tot niste numere: primul maraton montat pe care l-am alergat, si despre care va scriam anul trecut  -maratonul Via Maria Theresia, cu 39 km si peste 1800 m diferenta de nivel, pe care l-am terminat in 6 ore.

Ramanand in sfera cifrelor, va supun atentiei acest Pinot Noir „20 Barrels” de la Cono Sur din Chile, o tara cu peisaje de o frumusete nepamanteana, si unde sper sa ajung sa alerg candva. E un Pinot Noir ceva mai aparte, intens, dens, cald si invaluitor, cu aproape 15% alcool, arome bine coapte si rotunjite -cirese amare din plin, paprika, lemn afumat, dar si coaja de portocala. E un vin de iarna, un vin pe care sa-l bei privind muntii inzapeziti si visand la alergari, escalade si inaltimi.

20 Barrels Cono Sur Pinot Noir

20 Barrels Cono Sur Pinot Noir

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 24 februarie 2017 de în alergare, Vin, Vin'cultura şi etichetată , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: