Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Terlan


Cea mai frumoasa surpriza si cele mai interesante vinuri de la WineUp le-am gasit la standul importatorului Tepaso. Atat de interesante mi s-au parut, incat am considerat ca merita un articol separat. Si cu siguranta o degustare aprofundata.

Vinurile de la Kellerei Terlan (Cantina Terlano) vin din Sud Tirol (Alto Aldige), regiune aflata intre Austria si Italia, intre deal si munte, intre vai si creste, intre impetuozitatea meridionala si asprimea montana. Se vede o linie clara si o abordare riguroasa, desi e o cooperativa din peste 30 de producatori. E un producator cu in jur de 1.4 miloane de sticle anual, dar vinurile au senzatia de detaliu si minutiozitate a unei crame de familie.

In plus, timpul are o alta valoare pentru ei. Daca alte crame vad timpul ca o presiune constanta, ca un factor destabilizator, pentru Cantina Terlano timpul e un aliat. Daca daruiesti suficient timp si ragaz viei si vinurilor, si ele iti daruiesc timp lung de pastrare, in care sa te poti bucura de ele. Si rezultatele se vad -colectia de vinuri a cramei cuprinde sticle in stare perfecta, datand din anii ’50.

Kellerei Terlan

Am trecut prin patru vinuri albe si un vin rosu din portofoliul acestei crame: Pinot Bianco, Pinot Grigio, Winkl (Sauvignon Blanc), Terlaner (cupaj din cele trei, plus ceva Chardonnay), si Gries (Lagrein). Fiecare din ele e inimitabil, cu o identitate bine definita, exprimand cu contururi clare atata caracteristicile soiului, cat si stilul cramei, dictat de altitudinea inalta, vinificarea in stil traditional, si maturarea prelungita. Sunt niste vinuri care se exprima firesc, nefortat, dar cer un pic de rabdare. SI m-as bucura sa invat rabdarea langa ele.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 3 aprilie 2017 de în Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: