Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

PROVINO Cluj-Napoca, 15-18 martie 2012


Burgul de pe Somes isi dorea de mult un astfel de eveniment, care sa devina un reper si o referinta pentru iubitorii locali ai vinului. Orasul are o traditie in consumul de vin bun -izvoarele istorice vorbesc despre existenta a 34 de hanuri si carciumi in oras in perioada medievala, care serveau vin pentru toate gusturile si pretentiile.

Hanurile si carciumile de atunci s-au transformat in restaurante, wine bar-uri, vinoteci si bistrouri, iar canile de lut si pocalele de cositor au fost inlocuite de pahare inalte de sticla. Gusturile si interesul pentru vinul bun s-au mentinut si au crescut continuu, astfel ca un festival al vinului nu poate decat sa completeze firesc acest peisaj.

Festivalul Provino -Vin, Arta, Gastronomie se va desfasura in perioada 15-18 martie, la Grand Hotel Napoca, si isi propune sa fie un eveniment focal pentru producatori, importatori, distribuitori, specialisti, si pentru publicul consumator. Pe langa programul obisnuit de vizitare a standurilor, festivalul mai propune urmatoarele puncte de interes:

  • ZIUA HORECA – prima zi a Festivalului este zi cu circuit inchis, dedicata exclusiv reprezentantilor HoReCa din Transilvania, specialistilor in domeniu si oficialitatilor publice din regiune.
  • DEGUSTARI COLECTIVE – sesiuni de degustari de 8 pana la 10 probe de vin conduse de somelieri din cadrul OSR 2011 si degustatori autorizati membri ADAR;
  • ART, WINE & GASTRONOMY – seri high class cu invitati speciali, in cadrul carora se promoveaza vinul, arta si gastronomia;
  • SCOALA VINULUI – Cursurile Scolii Vinului se adreseaza managerilor, somelierilor, ospatarilor restaurantelor si pensiunilor din Translivania, dar si pasionatilor de vin, care vor invata cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea. Reprezentantii HoReCa beneficiaza de cursuri personalizate.
  • STUDIOUL DE ARTA PROVINO – tineri artisti plastici vor organiza ateliere de lucru neconventionale in cadrul Festivalului PROVINO;
  • NOPTILE PROVINO IN CLUJ NAPOCA – PROVINO se muta in oras, dupa programul de inchidere al expozitiei, in cele mai in voga baruri, cafenele, restaurante.

Pana acum, si-au anuntat participarea urmatorii producatori:

-crama Gramma, care va lansa 3 vinuri din recolta 2011: Gramma Aligote 2011, Gramma Feteasca Regala si Gramma Cuvee Visan 2011;

Vinarte, care prezinta la Provino vinurile din Gama Colectie si Gama Enoteca;

Crama Oprisor, care va lansa vinurile din 2011 din gamele La Cetate, Caloian, si Rusalca Alba

Murfatlar, care va fi prezent cu gamele premium.

.

  • De asemenea, zvonuri cu iz de credibilitate sustin ca si cramele Budureasca si SERVE s-ar pregati sa-si anunte participarea, completand astfel colectia de producatori premium.
Publicitate

Un comentariu la “PROVINO Cluj-Napoca, 15-18 martie 2012

  1. Pingback: De prin Cluj | Cuvinte despre vinuri baute si incercate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 3 februarie 2012 de în Evenimente si colaborari şi etichetată , , , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: