Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Lansare Terra Romana Roze 2013 la Graf


vinuri de colectie la licitatie

vinuri de colectie la licitatie

Dupa un inceput de  saptamana incarcat cu intalniri vinoase (degustarea de vinuri Purcari, intalnirea cu rosiile de la Crama Bauer), joi seara am luat drumul spre vest, spre Oradea, pentru a participa la un dublu eveniment: lansarea roze-ului Terra Romana 2013 in acea parte a tarii, si traditionala licitatie caritabila sustinuta de SERVE inpreuna cu Restaurantul Graf.

Multe auzisem despre aceasta locatie din Oradea, care da tonul din multe puncte de vedere, inclusiv faptul ca a castigat Premium Publicului la recenta editie a Galei Food&Bar, si sunt putini cei care nu vor fi impresionati de simplitatea eleganta si sofisticata a acestei locatii-concept: patru saloane cu teme diferite (inclusiv un fumoar-biblioteca cu humidor de trabucuri), bucatarie gourmet, o lista bine asezonata de vinuri, personal care imbina servirea ireprosabila cu discretia, si acea atentie la detalii care construieste o imagine de ansamblu coerenta. In fine, o locatie cum nu se putea mai potrivita pentru a da un cadru elegant vinurilor Terra Romana, mai ales pentru ca era si o ocazie aniversara -implinirea a trei ani de la deschidere.

Impreuna cu sommelierul casei, Septimiu Crisan, am prezentat si descris vinurile clientilor prezenti. Am fost placut

Roze si Chardonnay Terra Romana

Roze si Chardonnay Terra Romana

surprins (desi ma asteptam intr-un fel) ca multi dintre clienti cunosteau editiile anterioare ale vinurilor, erau familiarizati cu soiurile ce intra in componenta, si au putut sa faca comparatie cu noile editii (nu doar roze-ul, ci si Millenium rosu 2011, de exemplu). De asemenea, aceeasi impresie ca si la lansarea de la Cluj, despre Chardonnay-ul 2012. Orele au trecut pe nesimtite, in fuga de la o masa la alta cu sticlele de vinuri, cu aparatul de fotografiat, incepand si reluand conversatii.

vinuri la licitatie

vinuri la licitatie

Punctul culminant al serii a fost licitatia caritabila cu vinuri de colectie oferite de SERVE, fondurile obtinute find directionate catre o casa de copii. Au fost patru vinuri licitate: un pachet de Cuvee Charlotte 2006 si Cuvee Amaury 2005, o sticla de Cuvee Charlotte 2002, si un magnum Cuvee Charlotte 2007. Fara sa dau detalii asupra preturilor (ca sa nu influentez licitatiile viitoare!), am remarcat ca licitatia a fost animata, inclusiv cu un licitator prin telefon, disputa fiind mai ales in jurul sticlei magnum. Una peste alta, suma obtinuta a fost peste asteptari.

Seara s-a prelungit, evident, cu discutii si conversatii prelungite cu cei ai casei, inclusiv placuta ocazie de a-i reintalni pe Bogdan si Geta. Am plecat fredonand un bolero…

cartea de oaspeti

cartea de oaspeti

Publicitate

4 comentarii la “Lansare Terra Romana Roze 2013 la Graf

 1. slowaholic
  16 decembrie 2013

  Foarte fain! Elegant loc. Știi ce se spune despre Bolero, nu? 🙂

  • Mihai Oprea
   16 decembrie 2013

   Ca e o melodie faina? 🙂

   • slowaholic
    16 decembrie 2013

    Daca-i vorba despre Bolero al lui Ravel, da, evident ca e faina. A fost super controversata din ratiuni de compozitie, durata, etc. De asemenea, crescendo-ul este comparat cu alt tip de crescendo, despre care a scris de exemplu Allan Bloom. Nu pot sa detaliez aici, dar poti citi pe net daca nu e deja limpede. 🙂 (Si) din acest motiv a facut istorie. 🙂

    • Mihai Oprea
     16 decembrie 2013

     Wow, nu stiam atatea, m-ai facut curios! Mie imi placea pur si simplu cum suna… Ravel mi se pare ca e unul din compozitorii foarte subestimati….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15 decembrie 2013 de în Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: