Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Scaun de Menestrel


Nu ma pot hotari daca acest vin e bogat sau auster, simplu ori complex, generos ori inchis, minimalist ori plin de inflorituri. Il intorc pe toate fetele, il asez si il ridic, il las si ma intorc la el, il uit si imi sare-n fata.

scaun Enzo si Merlot Rotenberg

scaun Enzo si Merlot Rotenberg

Stau pe scaunul meu preferat din casa si ma gandesc: pe de o parte, vine din Dealu Mare de la Rotenberg. Si asta inseamna Merlot, doar Merlot, unicul ingredient. Ar parea putin, in comparatie cu alte cupaje elaborate, insa acest component este finisat, rotunjit, cu curbe subtile si linii aromatice precise. Exact ca si atunci cand te asezi pe un scaun confortabil: nu trebuie sa iti cauti locul, sa te foiesti si sa te inclini, totul e acolo unde trebuie -spatarul intampina spatele, bratele intalnesc firesc linia suporturilor laterale si picioarele se intind in voie sprijinite discret de marginea evazata. Si totul fara muchii ascutite, fara elemente decorative inutile.

Bun, dar toate acestea au nevoie de un suport. Ar putea parea fragile si caraghioase cele patru picioare, daca nu te-ai uita mai atent si ai vedea ca sunt inclinate precis in unghiul care nu te lasa sa te rastorni prea usor cu scaunul. In plus, bretelele de metal ce sunt crosetate printre ele se vor asigura ca nici dupa o mie de pahare degustate in tihna pe acest scaun, picioarele nu vor incepe sa se clatine. La fel si vinul, ca sa fie durabil trebuie sa fie cat de cat invechit in lemn: atat cat sa-l tina in picioare, fara sa devina greoi si sa acapareze placerea aromelor. Insa este important sa-si aduca totusi contributia la estetica gustativa, impreuna cu taninii vibranti si metalici.

Per total, ambele par simple privite de dinafara, insa e o simplitate bogata, lucrata, placuta simturilor. Si mai e ceva: cand ajungi la fundul paharului…ce bine e sa-ti simti fundul asezat comod!

Menestrel asezat

Menestrel asezat

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 7 septembrie 2015 de în Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.571 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: