Coperta revistei Cosmopolitan arata la inceput personaje feminine imbracate destul de conservator. Cu timpul, au inceput sa arate din ce in ce mai multa piele, ajungand in zilele noastre sa pozeze in cele mai sexy ipostaze. Inca de la inceput, rolul copertei a fost de a atrage atentia si de a ajuta revista sa se vanda. Pe masura ce oferta de la chioscuri a devenit tot mai generoasa, culorile au devenit mai stridente, zambetele mai largi si mai glossy, hainele mai stramte si titlurile mai ingrosate.
Am privit cu surprindere copertile vechi de aproape 100 de ani ale unei alte embleme a publicisticii -revista National Geographic. De la coperti pline de text si continut aproape fara ilustratii, revista a reusit sa se reinventeze si sa se repozitioneze ca o adevarata Mecca a fotografiilor de cea mai inalta calitate. Toate acestea pastrand iconica bordura galbena.
Unele lucruri evolueaza, dar in esenta se schimba foarte putin. As fi curios sa vad, peste ani, evolutia etichetelor vinurilor de la Vinca, si mai ales a acestui Pinot Noir 2013. Ambele mi se par candidati potriviti pentru a urmari schimbarile in urma feedback-ului pietei, distribuitorilor, pozitionarii gamei, etc. Fiind o crama din „noul val”, aflata la primele recolte, e de inteles ca nu se raporteaza la cine stie ce traditie ori precedent, ci identitatea lor e proaspata, si incearca sa-si aproprieze diferite simboluri, si sa-si gaseasca un stil. Floarea aceea, spre exemplu, se poate declina destul de usor intr-un element de branding recognoscibil. Vom vedea…
Vinul, in aceeasi masura, se afla la inceput de drum. Viile sunt tinere, si imprima note zvelte si acide, in contrast cu cele provenite de la baricurile noi unde a fost pastrat, de unde si-a tras substantiale note afumate, aromate, dulci-amarui, ce invaluie fructul fraged si tineresc.
Insa, ce mi-a atras atentia si ma face sa urmaresc pe viitor aceasta crama, este faptul ca la acest producator Pinot Noir-ul nu este doar unul dintre alte soiuri, ci materia prima de baza, ce ocupa cea mai mare parte a suprafetei. Destinat, bineinteles, productiei de spumante, in buna traditie a zonei, insa sunt convins ca va ramane an de an suficient must ca sa lase posibilitatea vinificatorului sa experimenteze cu diverse abordari, timp de maturare, grade de ardere, si alte trucuri. Ca si o coperta de revista de calitate, sper sa gaseasca mereu tonul vremii.
Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Suburbia de WPSHOWER.
Pingback: Familia Pinot Noir de la Vinca | Vinul din Cluj
❤ super articol