Hardcore Harvester


Din start n-as vrea sa pornesc un razboi fratricid, si sa afirm ca acesta e primul cidru de mere produs si imbuteliat la noi. Mi se pare depasita faza asta, in special dupa uriasul fail de PR din partea celor de la Bergenbier si campania lor de lansare a sortimentului de bere ALE. Care ba e primul, ba e primul disponibil la nivel national, apoi primul produs si distribuit la nivel national… ati prins ideea. Cand munca de research inainte de o lansare nu echivaleaza nici macar cu o cautare pe Facebook… si apoi abordarea merge din negare in victimizare, si demonizare a celor ce atrag atentia…

Bergenbier fail
Bergenbier fail

Asadar, de la bun inceput sa se stie ca mai exista (cel putin) un cidru din mere –Clark’s. Pe care nu l-am incercat, deci nu va pot povesti despre el, dar ambalajul pare ok. Il gasiti aici. Cel de fata e mai vechea cunostinta Harvester, produs de Transilvania Brew (care intre timp are si pagina de Facebook). L-am reincercat zilele trecute, intr-un cadru mult mai potrivit. De data asta era imbuteliat in obisnuitele sticle burtoase, cu coroana metalica, filtrat si etichetat corect.

cidru Harvester Transilvania Brew
cidru Harvester Transilvania Brew

Schimbarea fata de ce gustasem asta vara, e ca si trupa preferata ascultata pe doua albume diferite. In iulie era usor tulbure, cu pronuntat rest de zahar, aromele de fruct foarte sesizabile, bule usor intepatoare; intr-un cuvant, o bautura indie, de nisa, pentru hipsteri si raw-vegani. Acum are o identitate mult mai bine conturata: culoarea a virat de la auriu spre un galben-palid-verzui, perlajul e mult mai pronuntat si creeaza o spuma frumoasa si destul de consistenta pe marginea paharului, nasul e mai citric-floral, iar in gura aciditatea mai inalta impreuna cu aromele mai verzi si crocante ii dau o senzatie generala de vioiciune si incisivitate.

Pentru mine, aceasta bautura e un excelent inlocuitor al berii, atunci cand doresc sa beau ceva cu o carbonatie ceva mai redusa si fara aromele amarui de hamei. In acelasi timp, il vad foarte versatil pentru cocktail-uri si long-drink-uri   …si concerte rock, ca sa nu ti se taie vocea si sa nu se urce la cap cand te lasi dus de riff-urile de chitara a celor de la Bucovina. Carora le doresc succes cu lansarea noului album!

 

Lasă un comentariu