Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Dans pe doua roti


In ultimele 2 saptamani, mai exact de cand m-am intors de la maratonul VMT, runtina mea de antrenament a virat intr-o directie noua. Am renuntat la sesiunile de alergare uphill, am renuntat la alergarile de anduranta, am renuntat chiar si la obisnuitele ture de 10 km prin cartier. De fapt am renuntat la alergare cu totul (temporar!!!!), concentrandu-ma pe celelalte doua discipline ale triatlonului: ciclismul si inotul.

Cu inotul am mai cochetat acum cateva saptamani, si antrenamentele au rolul doar de a fixa cateva elemente de tehnica, si de a reactiva muschii din zona toracica, fara a face sesiuni de forta propriu-zise. Practic, leg de 2-3 ori pe saptamana cate 800-1200 de m in bazin, ritm relativ sustinut. Mi-e dor de marea din Turcia, si de partidele de inot matinal in apa deschisa…

cu bicicleta pe dealuri

cu bicicleta pe dealuri

Cu ciclismul insa, e ca si cum as invata un dans nou. Nu, nu trebuie sa invat de la zero mersul pe bicicleta si schimbatul vitezelor. Insa este complet alt tip de efort decat alergarea, alte grupe de muschi trebuie activate, alta dozare a efortului, alt consum energetic… Plus elemente necesare de tehnica, ce trebuie repetate si exersate -schimbatul vitezelor in timpul urcarii, pozitia corpului la coborari, etc.

Prin oras am prea putine ocazii de a gasi portiuni potrivite, desi, Doamne-ajuta, nu ducem lipsa in Cluj de dealuri. Weekend-ul trecut insa a fost marea iesire de antrenament, pe dealurile din jurul orasului, cu urcari din plin, coborari pe pante precare, cautat scurtaturi prin padure, ratacit de cateva ori, popas la o bere, privelisti de vara, praf din plin, transpiratie si extaz. In total am „ars” vreo 50 de km si 1000 m diferenta de nivel, dar mai castigat am fost de pe urma portiunilor mai tehnice, unde am reusit sa exersez din plin.

ciclism pe dealurile CLujului

ciclism pe dealurile CLujului

Iar acasa am exersat ceva cu care papilele mele se dezobisnuisera de-a lungul verii -un vin rosu, taninos, destul de aspru, tanar si vivace: Rezerva Contelui, rosu din 2013 de la SERVE. Numai bun sa spele pe gat in jos niste calorii binemeritate, nu are pretentii de mare vedeta, asa cum nici eu nu am pretentii de ciclist, iar de triatlonist nici atat. Dar ne-am descurcat amandoi, vinul si cu mine.

Rezerva Contelui, rosu 2013, SERVE

Rezerva Contelui, rosu 2013, SERVE

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 24 august 2016 de în alergare, Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: