Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Degustare in duet


Din cand in cand imi mai caut refugiul de caldura verii clujene, si atunci incerc sa gasesc inaltimile. Iar mai la indemana decat excursiile la munte, oricat de dezirabile ar fi, sunt excursiile pe o terasa rooftop, despre care mai povesteam si cu alte prilejuri. Terasa cochet localizata in centrul orasului, cu  panorame frumoase si inedite, garnisita cu apusuri de soare si rasarituri de luna, si mai ales cu iubitori de vinuri, gata oricand sa-mi asculte povestile.

seara pe terasa deasupra Clujului

seara pe terasa deasupra Clujului

De data asta insa -apropo de munti- vinurile au reprezentat doar jumatate din atractia serii respective, au deschis conversatia, ca sa zic asa. Tema a fost cel putin inedita –munti si inaltimi– pentru ca atractia serii a fost o proiectie de fotografii cu si despre munti. Ce provocare, asadar, sa incerc sa gasesc o legatura intre vinuri si alpinism! Mi-am pus serios imaginatia la lucru, incercand sa anticipez ce fel de imagini si ce povesti ne va prezenta Mihnea.

Daca nu il stiti, ar trebui, pentru ca e o enciclopedie ambulata de povesti, experiente, sfaturi si anecdote despre munte, si toate ilustrate din belsug cu imagini care de care mai „apetisante”. In calitate de fost montagnard, si actual alergator montan, aproape ca am salivat (metaforic vorbind) urmarind panorame de pe varfurile Carpatilor, Alpilor, si a altor masive exotice.

Liliac, Gramma, Colocviu, Castel Bolovanu

Liliac, Gramma, Colocviu, Castel Bolovanu

Sper ca si participantii au salivat (la propriu, de data asta), in urma selectiei de vinuri pe care am propus-o. Evident ca sunt dificil de gasit  vinuri romanesti de la munte propriu-zise; cele mai inalte vii de la noi sunt parca pe la vreo 800 m altitudine, fata de cele la peste 1500 m din Chile ori Argentina… De aceea, am facut selectia la modul metaforic: am cautat prospetime -ca si aerul de la munte (Young Liliac), panorame gustative (Grasa de Cotnari sec -Casa de Vinuri Cotnari), contraste si intensitate (Feteasca Regala Gramma 2013), asprimea stancilor si …bolovanilor (Cabernet Castel Bolovanu).

Iar sticlele s-au golit mai repede decat ai zice …2544 m altitudine (Vf. Moldoveanu)!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15 septembrie 2016 de în Evenimente si colaborari, Vin şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: