Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Terasa cu rose-uri


rose-uri pregatite la gheata

rose-uri pregatite la gheata

Am reluat seria degustarilor din vara asta -cu rose-uri, cum altfel –  dintr-un unghi inedit. Atat la propriu, cat si la figurat. Invitatia unei companii locale de a tine o degustare de seara la mijlocul saptamanii, m-a mobilizat si mi-am regasit senzatia aceea de anticipare galopanta data de pregatirea elementelor organizatorice, a listei de vinuri si a celorlalte trebuincioase.

Cu aceasta ocazie, pe langa un public interesat si activ, am descoperit si o fata inedita a Clujului: obisnuit cu stradutele inguste, ingropate intre siruri de acoperisuri venerabile din centru, m-am trezit dintr-o data intr-o adevarata oaza de spatiu si deschidere: terasa retrasa a cladirii, cu o panorama superba asupra turlelor, acoperisurilor si dealurilor care puncteaza orizontul urbei de pe Somes. Un spatiu generos pentru o degustare in aer liber, care a oferit acea senzatie de lejeritate si deschidere care lipseste evenimentelor de acest fel tinute in pivnite, bistro-uri, galerii si baruri.

Si proverbiala vreme clujeana a tinut cu noi de data asta, avand parte de un apus incantator, care a inundat chipurile si paharele de vin cu acea lumina densa si portocalie speficica pentru the golden hour.

Alinierea de rose-uri a fost una clasica, fara elemente inedite. Am incercat totusi sa surprind mai multe elemente: vinuri seci, demiseci si spumante, vinuri de diferite intensitati ale culorii, vinuri din diferite regiuni, vinuri de supermarket si vinuri de retail specializat, si nu in in ultimul rand, vinuri relativ usor de inteles si abordat, asa cum trebuie sa fie intr-o seara de vara.

Asadar, in ordinea servirii (si a intensitatii culorii):

Liliac Rose 2013

Vinul Cavalerului Rose 2013

Budureasca Rose 2013 demisec

-Cramele Recas, Sole spumant rose, brut.

Despre fiecare din ele am mai scris cu multiple ocazii, asa ca nu voi relua note de degustare stufoase, ori asocieri culinare. Remarc insa ca 2013 a fost poate cel mai bun an pentru rose-uri din indelungata istorie de 18 ani a rose-ului in Romania: oferta e mai generoasa ca oricand, calitate se gaseste pe toate palierele de pret, exista mereu game si etichete noi, iar terasele unde nu se gaseste rose au devenit mai degraba exceptii nefericite. Doar galeata cu gheata si tirbuson, si o panoram superba ne mai lipseste!

soarele in pahare

soarele in pahare

 

Publicitate

4 comentarii la “Terasa cu rose-uri

  1. Pingback: Degustare in duet | Vinul din Cluj

  2. Pingback: Nori de vin | Vinul din Cluj

  3. Pingback: Din nou deasupra Clujului | Vinul din Cluj

  4. admin
    28 iulie 2014

    Reblogged this on fata noptii and commented:
    „Alinierea de rose-uri a fost una clasica, fara elemente inedite. Am incercat totusi sa surprind mai multe elemente: vinuri seci, demiseci si spumante, vinuri de diferite intensitati ale culorii, vinuri din diferite regiuni, vinuri de supermarket si vinuri de retail specializat, si nu in in ultimul rand, vinuri relativ usor de inteles si abordat, asa cum trebuie sa fie intr-o seara de vara.”
    @Vinul din Cluj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 25 iulie 2014 de în Vin şi etichetată , , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: