Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Prada de la greci


Se spune ca e bine sa te feresti de greci chiar si atunci cand fac cadouri, in urma unei nefericite tranzactii in care troienii au dat la schimb un imobil tip oras-cetate cu locatie excelenta la malul marii si toate dotarile vremii, contra unui cal grecesc de lemn. Problema a fost ca nu s-au inteles asupra conditiilor de predare-primire, astfel ca aheii insarcinati cu livrarea calului au invocat o clauza contractuala verbala de genul „predati-va, sau…” si au pus in aplicare ordonanta de punere in posesie. Troienii au pierdut litigiul in conditii ramase discutabile pana astazi (se zice ca au fost interventii de sus…), dar din pacate s-au epuizat orice cai juridice de atac.

La fel de controversat este si incidentul petrecut in celalalt capat al Marii Egee, in Creta, cunocut generic sub numele de „dosarul Labirintul” sau „afacerea Minotaurul”, incident inchieiat tragic printr-un accident aviatic suspect, in conditii meteo ideale. Publicitatea negativa a rezultat in sistarea oricaror activitati umane de zbor pe durata a aproximativ doua milenii.

Avand in vedere acestea, e mai bine sa ai de-a face cu grecii …platind: o vacanta all-inclusive, intr-una din frumoasele insule ale arhipelagului -cea cu labirintul in speta. Recent intors dintr-o astfel de vacanta, am pus mana pe cateva delicatese si produse artizanale. Evident ca conceptul de all-inclusive nu se prea potriveste cu cel de intelegere a traditiilor si obiceiurilor locale, asa ca m-am aprovizionat ca un turist constiincios din omniprezentul magazin de suveniruri din poarta hotelului.

Cu siguranta insa ca in Creta sunt o multime de specificitati locale de descoperit -masline, vinuri, condimente, ceramica, artizanat, delicatese, etc.- astfel ca merita cu prisosinta descoperirea acestora, in afara confortului oferit de hotel. Despre vinuri nu prea am multe a spune, pentru ca in vacanta m-am limitat la ceea ce era disponibil  in hotel: vinuri generice, servite la „dozator” cu cod de culoare: alb, roz, rosu. Simple, reci, la discretie. Berea la fel; in schimb, a inceput sa-mi placa ouzo.

Asa ca voi descoperi vinurile grecesti la sticla, in tihna confortului de acasa: cumparate din magazin pe ghicite,  ghidandu-ma dupa greutatea sticlei si densitatea de informatii in engleza de pe eticheta – un alb din Moschofilero, un roze din Cabernet si Liatiko, si un rosu manastiresc din Liatiko si Mantilari.

Publicitate

2 comentarii la “Prada de la greci

  1. Pingback: Cel mai colorat vin romanesc « Vinul din Cluj

  2. Pingback: Niste greci obositi | Vinul din Cluj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 12 iulie 2012 de în travel, Vin şi etichetată , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: