Acum cateva luni va adresam un manifest, un indemn tovarasesc, sa mergem la munca in Spania. Dupa cum v-ati dat seama citind articolul, nu m-am reprofilat pe oferte de munca si intermedieri de contracte, si munca de care vorbeam era cat se poate de legata de tema blogului: o conferinta despre vinuri. Si nu orice conferinta, ci una dedicata celor care comunica despre vin -la modul cel mai general.
Tema evenimentului este tot atat de inspirat aleasa: daca anul trecut, in Turcia, vorbeam despre „Origins”, la Rioja vom vorbi despre „Flavours„: elementele aromelor, traditie si inovatie in Rioja, influenta terroir-ului, teoria blending-ului, etc. Si sunt putine regiuni din lume care pot sa ne invete atat de bine despre arome.
Partea de comunicare este si ea bine reprezentata, cu discutii despre subiectivismul perceptiilor, influenta comunicarii aspura turismului, colaborarea in lumea digitala, tehnici de optimizare si SEO, etc. Nu in ultimul rand, cei care vor tine prezentari si vor modera aceste discutii sunt cat se poate de calificati -Masters of Wine, jurnalisti cu zeci de ani de experienta in domeniu, cercetatori. Si sa nu uitam de vizitele in vie si la producatori, in plina perioada de fermentatie si cupajare!
Dupa experienta de anul trecut din Turcia, cu mare bucurie am primit confirmarea participarii la acest eveniment. Din momentul in care am primit anuntul despre organizarea din acest an, am incercat sa pun lucrurile cap la cap, sa fac si sa modific planuri pentru a ajunge in octombrie in Spania.
Participarea mea nu ar fi posibila si in acest an fara sprijinul oferit de Crama Liliac, al carei brand si vinuri le voi promova pe blog si in cadrul conferintei. Anul trecut aceste vinuri au trezit discutii extrem de relevante si pline de interes, si multi m-au contactat ulterior cerandu-mi mai multe informatii; cunoscand noile vinuri din acest an si potentialul lor, ma astept sa ca interesul pentru ele sa fie cel putin la acelasi nivel.
Crama Liliac a reusit inca din momentul lansarii sa trezeasca interesul iubitorilor de vin printr-o abordare inovatoare a specificului regiunii. Dincolo de brandingul care a pus in valoare niste simboluri locale, vinurile au dovedit consecventa in calitate si o abordare fara compromisuri, creandu-si o imagine de vinuri curate, proaspete, cu personalitate.
(Tin aici sa raspund unor voci binevoitoare, care mi-au tot susurat pe la ureche in ultima vreme: nu fac shopping pe la crame si producatori, in cautare de sponsori, vanzandu-mi serviciile. Eu cred in deschidere, transparenta si parteneriate pe termen lung).
Cred ca este o metafora interesanta faptul ca la o conferinta ce se desfasoara intr-o regiune cu puternice traditii, care cauta mereu moduri noi de a se reinventa, este reprezentat un producator nou din Romania care abordeaza cu idei proaspete terroir-ul si soiurile existente intr-o veche regiune, fiind un bun reprezentant al “noului val ” al cramelor romanesti.
Pingback: La Montreux, in ritmuri de vin | Vinul din Cluj
Pingback: Planuri de weekend | Vinul din Cluj