Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

La Montreux, in ritmuri de vin


Poate parea cam din scurt anuntul, dar cititorii stiu deja ca in aceasta perioada a anului intra pe ultima suta de metri pregatirile pentru un eveniment care n-ar trebui sa lipseasca din calendarul nici unui blogger de vinuri: Digital Wine Communications Conference (#DWCC)

Eveniment care in anii trecuti se numea European Wine Bloggers Conference (#ewbc), a adoptat incepand de anul trecut aceasta denumire, pentru a reprezenta mai bine diversitatea de participanti si subiecte discutate si prezentate. De-a lungul celor 6 editii precendente, numarul participantilor a crescut exponential, de la 60 la peste 300, si in acelasi timp abordarea a devenit tot mai incluziva, adresandu-se nu doar bloggerilor, ci tuturor celor care comunica intr-un fel sau altul despre vin: jurnalisti, comercianti, producatori, pasionati, specialisti, etc.

DWCC 2014

DWCC 2014

E cineva gata sa-si schimbe planurile pentru 30 octombrie – 2 noiembrie? Eu mi le-am pregatit de mult. Cu doi ani in urma, cu sprijinul celor de la Crama Liliac, am ajuns pentru prima data in cadrul acestui eveniment, care se desfasura la Izmir, in Turcia.  A fost o coincidenta fericita ca tema acelei reuniuni era “Origins”, si pentru mine a insemnat o invatare direct de la origine, de la unii care au fondat cu ani in urma scrisul si bloggingul despre vin. Anul trecut, la Rioja in Spania, am avut ocazia sa explorez una din cele mai bogate, fascinante si coplesitoare regiuni viticole din lume, fiind o adevarata imersiune in arome, stiluri si tendinte noi.

Peste aproximativ o luna, voi duce din nou vinurile Cramei Liliac intr-o calatorie de-a lungul Europei, sa intalneasca o lume a vinurilor veche si noua in acelasi timp, necunoscuta dar mereu la indemana, apropiata dar si izolata: Elvetia. Vinurile uneia din cele mai tinere si ambitioase  crame romanesti, care a reusit repede sa devina un reper si o referinta, vor sta alaturi de vinuri din soiuri cvasi-necunoscute, stiluri iesite din comun, tehnici si tehnologii locale, si mai presus de toate, un peisaj demn de carti postale.

Deci, merita sa incercam o excursie la Montreux? Eu zic ca informatiile de mai jos sunt mai mult decat convingatoare.

<div style=”margin-bottom:5px”> <strong> <a href=”https://www.slideshare.net/vrazonwine/dwcc14-best-practices&#8221; title=”Digital Wine Communications Conference 2014 Best Practices for Visibility” target=”_blank”>Digital Wine Communications Conference 2014 Best Practices for Visibility</a> </strong> from <strong><a href=”http://www.slideshare.net/vrazonwine&#8221; target=”_blank”>Digital Wine Communications Conference</a></strong> </div>

Publicitate

3 comentarii la “La Montreux, in ritmuri de vin

 1. Pingback: 5 ani de Liliac | Vinul din Cluj

 2. RaSto
  24 septembrie 2014

  voi fi in zona din 28 octombrie 🙂

  • Mihai Oprea
   24 septembrie 2014

   Stai pe-aproape 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 23 septembrie 2014 de în Evenimente si colaborari şi etichetată , , , , , , , .

Disclaimer

Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 2.572 de abonați.

Categorii articole

%d blogeri au apreciat: